Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 11.05.2022

Ціни на мідь наблизилися до 8-місячного мінімуму через карантин у Китаї

Крім зниження попиту на метал через карантин, на ринок міді вплинуло зміцнення долара

Ціни на мідь станом на 9 травня наблизилися до 8-місячного мінімуму на фоні посилення карантину в Китаї, а також зміцнення долара. Про це повідомив mining.com.

Вартість міді з поставкою у липні на початку тижня знизилася на 2,6% в порівнянні з розрахунковою ціною на 6 травня, до $4,15 за фунт ($9,14 тис./т) – найнижчого рівня з 1 вересня минулого року.

Найактивніший контракт на мідь на Шанхайській ф’ючерсній біржі впав на 0,6% – до 71,74 тис. юанів ($10,72 тис./т) після зниження до найнижчого рівня з 16 березня.

На думку інвесторів, масштаби збоїв через пандемію у Китаї можна буде оцінити після публікації даних про торгівлю Китаю за квітень.

Влада Шанхаю посилила загальноміські обмеження, запроваджені понад місяць тому, продовживши їх до кінця травня. Пекін усіма способами намагався уникнути посилення карантину, але досягти рішень не вдалося.

Проте аналітики очікують на відновлення втрат ринку міді до кінця року. За їхніми словами, після закінчення травневої корекції ціни знову почнуть зростати. Наприкінці року ціна на мідь очікується на рівні $9,5 тис./т.

Станом на ранок 11 травня ціни на мідь на Шанхайській біржі становлять $4,21 за фунт ($9,29 тис./т). 10 травня торги завершилися на рівні $4,16 за фунт ($9,17 тис./т).

Нагадаємо, у березні Лондонська біржа металів заборонила розміщувати на складах мідь та алюміній російського виробництва. Крім того, влада Великої Британії запровадила 35%-ві мита щодо російської продукції, у тому числі кольорових металів.

 

gmk.center