Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 26.10.2023

Ціни на нафту опускаються після 2%-го підйому напередодні

Ціни на нафту слабко опускаються в четвер після 2%-го підйому напередодні на тлі нової хвилі побоювань ескалації конфлікту на Близькому Сході й скорочення постачання нафти з регіону.

Прем’єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньяху заявив у середу, що країна не відмовиться від проведення наземної операції у секторі Газа.

Основне занепокоєння трейдерів у зв’язку з цим викликає можливість розширення конфлікту в регіоні, на який припадає приблизно третина світового видобутку нафти, і включення в нього Ірану. У такому разі США можуть вжити заходів для подальшого обмеження іранського експорту нафти.

Вартість грудневих ф’ючерсів на нафту Brent на лондонській біржі ICE Futures за даними на 8:10 за київським часом у четвер становить $89,88 за барель, що на $0,25 (0,28%) нижче, ніж на закриття попередньої сесії. У середу ціна цих контрактів збільшилася на $2,06 (2,3%), до $90,13 за барель.

Ф’ючерси на нафту WTI на грудень на електронних торгах Нью-Йоркської товарної біржі (NYMEX) здешевшали на цей час на $0,16 (0,19%), до $85,23 за барель. За підсумками попередніх торгів вартість цих контрактів зросла на $1,65 (2%), до $85,39 за барель.

Дані Міністерства енергетики США, опубліковані в середу, показали зростання запасів нафти й бензину у країні.

Комерційні запаси нафти в Штатах за тиждень, що завершився 20 жовтня, збільшилися на 1,37 млн барелів – до 421,12 млн барелів. Запаси на терміналі в Кушингу, де зберігається нафта, що торгується на NYMEX, підвищилися на 213 тис. барелів.

Товарні запаси бензину в США зросли на 156 тис. барелів, дистилятів – зменшилися на 1,69 млн барелів.

«Глобальні геополітичні чинники, такі як конфлікт на Близькому Сході, впливають на нафтовий ринок більше, ніж дані про запаси енергоносіїв у США», – зазначає аналітик SIA Wealth Management Колін Сізінскі, слова якого наводить Market Watch.

На цю мить за ціни на нафту вище від $75-80 за барель суттєвий інтерес покупців зберігається, і «якщо не станеться чогось серйозного щодо впливу на попит і пропозицію або політичних подій, тенденція до підйому нафтового ринку залишиться незмінною», вважає експерт.

 

enkorr.ua