Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 22.05.2020

Ціни на нафту різко знизилися після відмови Китаю встановлювати орієнтир ВВП

Рішенням Китаю може свідчити про зниження інвестицій і скорочення попиту на нафту.

Ціни на нафту знижуються в п’ятницю, 22 травня, після того, як влада Китаю вирішили не встановлювати орієнтир економічного зростання в цьому році. Рішення спровокувало побоювання, що епідемія коронавірусу обмежить попит на паливо з боку другого за величиною споживача нафти в світі.

Про це повідомляє агентство Reuters, пише РБК-Україна.

Ф’ючерси на нафту марки Brent знизилися на 4,88% до 34,30 доларів за барель до 10:30 за київським часом, на WTI впали на 6,19 % до 31,82 доларів за барель. Ціни на нафту різко зросли в останні тижні і все ще наближаються до четвертого щотижневому зростання після падіння цін у квітні, коли американська нафта впала нижче нуля.

Відмова Китаю від орієнтира зростання “може бути витлумачена як приділення меншої уваги інвестицій в інфраструктуру і може бути розцінений як негативний фактор для нафти”, сказав Стівен Іннес, головний стратег з глобальних ринків в AxiCorp.

Тим не менш Пекін пообіцяв випустити 1 трлн юанів (140 млрд доларів) спеціальних казначейських облігацій для підтримки компаній і регіонів, постраждалих від пандемії.

Крім того, зростання напруженості у відносинах між США і Китаєм у зв’язку з планом Пекіна затвердити законодавство про забезпечення національної безпеки в Гонконзі також вдарило по сировинних і інших ринках.

Президент США Дональд Трамп попередив про сильну реакцію на спробу встановити більший контроль над колишньою британською колонією.

“Заклопотаність геополітичними і торговельними питаннями… зберігається на тлі ознак поліпшення попиту і скорочення виробництва провідними нафтовиробниками”, – сказав Автар Санду з Phillip Futures.