Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 14.02.2022

Ціни на нафту сягнули найвищого рівня з вересня 2014 року

Ціни на нафту в понеділок, 14 лютого, досягли найвищого рівня з вересня 2014 року через побоювання можливого вторгнення РФ в Україну, що може призвести до санкцій США та Європи, які порушать експорт від найбільшого виробника.

Як повідомляє Укрінформ, про це свідчать дані біржових торгів на сайті Investing.com.

Вартість бареля квітневої нафти Brent станом на 9:15 за київським часом досягла $95,47 (+1,09%). Барель березневої нафти WTI торгувався за $94,28 (+1,27%). Попередні торги за еталонами завершилися на рівні $94,44 і $93,1 відповідно.

Коментарі США про напад РФ на Україну, що готується, сколихнули світові фінансові ринки. Росія може створити несподіваний привід для нападу та вдертися в Україну будь-якої миті, заявили в неділю Сполучені Штати.

«Якщо … відбудеться переміщення військ, нафта марки Brent без проблем підніметься вище рівня $100/бар. Ціни на нафту залишаться надзвичайно волатильними та чутливими до новин щодо ситуації в Україні»,— зазначає аналітик OANDA Едвард Мойя.

Напруженість виникає через те, що Організація країн-експортерів нафти (ОПЕК) та її союзники не в змозі наростити нафтовидобуток, незважаючи на щомісячні обіцянки збільшити його на 400 тис. бар./добу (б/д). Міжнародне енергетичне агентство (МЕА) заявило, що у січні розрив між видобуванням ОПЕК+ та його цільовим показником збільшився до 900 тис. б/д. Експерти JP Morgan заявили, що розрив лише для ОПЕК становить 1,2 млн б/д.

Інвестори також стежать за переговорами між США та Іраном про відродження ядерної угоди 2015 року. Проте високопосадовець служби безпеки Ірану заявив 14 лютого, що досягнення подальшого прогресу в переговорах стає «дедалі важчим».

У Сполучених Штатах високі ціни на нафту спонукають енергетичні компанії нарощувати видобуток – минулого тижня вони доєднали найбільшу кількість нафтових вишок за чотири роки, повідомила 11 лютого енергетична компанія Baker Hughes Co.

 

www.ukrinform.ua