Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 10.10.2023

Ціни на нафту знижуються, Brent – біля $87,8 за барель

Ціни на нафту знижуються вранці у вівторок після зльоту напередодні, трейдери оцінюють можливі наслідки збройного конфлікту між Ізраїлем і палестинським угрупуванням «Хамас».

Вартість грудневих ф’ючерсів на нафту Brent на лондонській біржі ICE Futures на 8:08 за київським часом у вівторок склала 87,75 за барель, що на $0,4 (0,45%) нижче, ніж на закриття попередньої сесії. У п’ятницю ціна цих контрактів збільшилася на $3,57 (4,2%), до $88,15 за барель.

Ф’ючерси на нафту WTI на листопад на електронних торгах Нью-Йоркської товарної біржі (NYMEX) здешевшали на цей час на $0,46 (0,53%), до $85,92 за барель. За підсумками попередніх торгів вартість цих контрактів підвищилася на $3,59 (4,3%), до максимальних із 3 жовтня $86,38 за барель.

Зі слів менеджера відділу світових досліджень та аналітики Schneider Electric Роббі Фрейзера, близькосхідний конфлікт не безпосередньо впливає на пропозицію й попит на нафтовому ринку.

«Видобуток нафти в Ізраїлі і секторі Газа – на контрольованій «Хамасом» палестинській території – фактично дорівнює нулю, – цитує його висловлювання MarketWatch. – Попит на нафтопродукти в регіоні, що розташований у безпосередній близькості, недостатній для того, щоб відбулося зрушення світової ринкової кон’юнктури».

Ізраїль продовжив атакувати об’єкти в секторі Газа в ніч проти вівторка, повідомила газета The Times of Israel. Всього з суботи збройні сили країни вразили 1 707 цілей у Газі, включаючи 475 ракетних систем, 73 командні центри, 23 об’єкти стратегічної інфраструктури і 22 підземні цілі.

У той же час, як передає Al Jazeera, палестинське радикальне збройне угруповання «Бригади мучеників Аль-Акси» заявило, що її бійці ведуть бої з ізраїльськими військами в контрольованих ізраїльтянами Дженіне й Наблусі на західному березі річки Йордан.

 

enkorr.ua