Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 20.05.2022

Ціни на нафту знижуються через побоювання світового економічного спаду

Ціни на нафту впали в п’ятницю, 20 травня. Інвестори побоюються, що ослаблення глобального економічного зростання і посилення грошово-кредитної політики центральних банків можуть стримати відновлення попиту на паливо.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Reuters.

Липневі ф’ючерси на нафту марки Brent впали на 0,56%, до 111,41 доларів за барель у, в той час як WTI подешевшала на 0,82% до 108,99 доларів за барель.

Міжнародний валютний фонд (МВФ) закликав азіатські економіки пам’ятати про побічні ризики посилення грошово-кредитної політики. За словами заступника директора-розпорядника МВФ Кендзі Окамура, азіатські економіки зіткнулися з вибором між підтримкою зростання за допомогою додаткових стимулів і відмовою від них для стабілізації боргу та інфляції.

У той час як політика Банку Японії йде врозріз з глобальним зрушенням у бік посилення грошово-кредитної політики, центральні банки США, Великоъ Британії та Австралії нещодавно підвищили процентні ставки.

Зростання сирої нафти на цьому тижні було обмеженим, оскільки Brent і WTI в основному торгуються в діапазоні через невизначену динаміку попиту. Інвестори, стурбовані зростанням інфляції і більш агресивними діями центральних банків, скорочують вкладення в більш ризиковані активи.

Відкритий інтерес до ф’ючерсів WTI впав до 1,722 млн контрактів 18 травня, найнижчого рівня з липня 2016 року.

“Якщо дані про зростання в США продовжать погіршуватися, ціни на нафту можуть потрапити в петлю негативного зворотного зв’язку фондового ринку”, – сказав керуючий директор SPI Asset Management Стівен Іннес.

Нагадаємо, директор-розпорядник Міжнародного валютного фонду Крісталіна Георгієва вважає, що світовим фінансовим лідерам, можливо, доведеться звикнути до боротьби з численними джерелами інфляційного тиску і що шоків буде ще більше.

 

www.rbc.ua