Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 01.02.2024

Ціни на нафту зросли після падіння напередодні

Ціни на нафту підвищуються в четвер після падіння напередодні на даних про зростання запасів у США.

Вартість квітневих ф’ючерсів на нафту Brent на лондонській біржі ICE Futures за даними на 7:20 за київським часом становить $80,84 за барель, що на $0,29 (0,36%) вище, ніж на закриття попередніх торгів. У середу ці контракти здешевшали на $1,95 (2,4%) – до $80,55 за барель.

Ф’ючерси на нафту WTI на березень на електронних торгах Нью-Йоркської товарної біржі (NYMEX) зросли в ціні на цей час на $0,3 (0,4%) – до $76,15 за барель. За підсумками попередніх торгів, вартість цих контрактів упала на $1,97 (2,5%) – до $75,85 за барель.

У січні ціни на нафту зросли вперше за 4 місяці на тлі нападів хуситів на судна в Червоному морі й заходів у відповідь з боку США і їхніх союзників. Brent здорожчала протягом місяця на 6,1%, WTI – на 5,9%.

Минулими вихідними стало відомо про загибель трьох американських військових внаслідок атаки безпілотників на базу США в Йорданії. Трейдери чекають заходів у відповідь з боку США, побоюючись подальшого розростання конфлікту в регіоні.

«Загалом ринок зберігає обережність, очікуючи заходів Вашингтона у відповідь на атаку на базу в Йорданії, а також того, як далі реагуватиме Іран», – йдеться в огляді аналітиків ING, який цитує Market Watch.

Доповідь Міністерства енергетики США, опублікована напередодні, показала несподіване зростання запасів нафти в країні й збільшення видобутку.

Комерційні запаси нафти в Штатах минулого тижня збільшилися на 1,23 млн барелів – до 421,91 млн барелів, повідомило Міненерго. Експерти, опитані Bloomberg, у середньому прогнозували зниження резервів на 1,1 млн барелів.

Видобуток нафти в США минулого тижня збільшився, перевищивши позначку 13 млн барелів на добу (б/д).

 

enkorr.ua