Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 19.09.2022

Ціни на нафту зростають через слабкий долар і занепокоєння щодо пропозиції – Reuters

Ціни на нафту зросли у понеділок, оскільки слабший долар і занепокоєння щодо пропозиції напередодні ембарго ЄС на російську нафту в грудні нівелюють побоювання щодо глобальної рецесії, яка може зменшити попит на пальне.

Про це пише Reuters.

Ф’ючерси на нафту марки Brent виросли на 60 центів, або 0,7%, до 91,95 доларів за барель до 03:30 GMT після того, як у п’ятницю вони піднялися на 0,5%.

Нафта West Texas Intermediate коштувала 85,50 доларів за барель, що на 39 центів або 0,5% дорожче.

Ціни на нафту, які минулого тижня впали більш ніж на 1% через побоювання, що чергове підвищення процентної ставки ФРС США може уповільнити світове зростання, були підтримані ослабленням долара. Слабший долар США робить деноміновані в доларах товари менш дорогими для власників інших валют.

“Над ринком все ще висить початок європейських санкцій щодо російської нафти. Оскільки постачання буде перервано на початку грудня, ринок навряд чи побачить швидку відповідь від американських виробників”, – заявили аналітики ANZ у понеділок.

За словами аналітиків, додаткові збої в постачанні залишаються ризиком, хоча послаблення обмежень щодо COVID-19 у Китаї також може викликати певний оптимізм.

Китай почав пом’якшувати обмеження щодо COVID-19 у Ченду, південно-західному місті з населенням понад 21 мільйон людей, що допомогло заспокоїти занепокоєння щодо попиту у другому у світі споживачі енергії. Експорт бензину та дизельного палива з Китаю також відновився, зменшивши високі місцеві запаси після того, як Пекін видав нові квоти.

 

www.epravda.com.ua