Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 26.07.2023

Ціни на соняшникову олію зростають слідом за цінами на соєву та пальмову олію

Зростання котирувань на рослинні олії підтримує попит та ціни на українську соняшникову олію, особливо з огляду на скорочення її пропозицій наприкінці сезону.

За тиждень ціни попиту на українську соняшникову олію виросли на 30-40 $/т до 880-900 $/т FCA – завод, а ціни з доставкою покупцям – до 950 $/т, незважаючи на складнощі з відвантаженнями з портів Чорного моря та Дунаю внаслідок російських атак.

Запаси соняшника скорочуються, тому заводи переходять на переробку ріпаку, що призвело до дефіциту пропозицій соняшникової олії.

Ринки рослинних олій підтримує зростання цін на нафту на 12% за місяць до 3-місячного максимуму.

Вересневі ф’ючерси на пальмову олію на біржі Bursa в Малайзії в понеділок виросли до 4,5-місячного максимуму 4164 рінггитів/т, але вчора впали на 2,26% до 4070 рінггитів/т або 891 $/т, оскільки трейдери почали фіксувати прибутки.

Котирування підтримала активізація експорту, який за період 1-25 липня виріс у порівнянні з аналогічним періодом червня на 10,8% за оцінками сюрвейєра AmSpec Agri Malaysia, та на 17,8% за даними сюрвейєра Intertek Testing Services.

Трейдери очікують, що Індія у липні збільшить імпорт продовольчих олій на 60% до рекордних 1,86 млн т, оскільки переробні заводи нарощують запаси перед фестивалями на тлі невизначеності з поставками з чорноморського регіону.

На біржі в Чикаго вересневі ф’ючерси на соєву олію за тиждень виросли на 10,5% до 1508 $/т на тлі скорочення запасів сої, а грудневі – на 6,4% до 1415 $/т на прогнозах зменшення урожаю сої у США внаслідок посухи.

Збільшення пропозицій ріпакової олії нового урожаю в ЄС знизить попит на рослинні олії, особливо соняшникову, наприкінці серпня.

 

graintrade.com.ua