Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 31.03.2022

Ціни на заготовку в портах Чорного моря знизилися на $20

За тиждень 23-30 березня котирування заготовки опустилися до $800-830/т після двотижневої стабільності

Ціни на заготовку в портах Чорного моря за тиждень 23-30 березня знизилися на $20 у порівнянні з тижнем раніше – до $800-830/т. Таким чином, ціни знизилися після двотижневої стабільності на рівні $820-850/т. Про це свідчать дані Kallanish Commodities.

Котирування заготовки в портах Чорного моря трохи знизилися на фоні стабілізації цін на брухт та незначного зниження попиту. Крім того, українські поставки заготовки припинилися через військове вторгнення Росії, а продажі з самої РФ ускладнюються фінансовими санкціями, які впливають на оплату та доставку сировини.

Торгівля в портах Чорного моря ускладнюється нечисленністю флоту та порушенням Чорноморського шляху через воєнні дії на території України.

Ціни на турецьку заготовку за минулий тиждень також знизилися – на $10, до $880-900/т. Турецька заготовка, як і раніше, має підвищений попит усюди через відсутність українських пропозицій. Великі партії вирушають до Північної Африки, Середземномор’я, Єгипту та Латинської Америки, яка раніше споживала заготовку українського виробництва.

Попит у Єгипті залишається високим, але нещодавнє зниження вартості єгипетського фунта до долара дещо послабило можливість імпорту. Російські напівфабрикати недоступні для бронювання через неможливість оплати.

Незважаючи на широкомасштабні санкції, пропозиція заготовки російських заводів досі залишається на ринку, але вартість їхньої продукції відповідає ринковій. Заготовка з РФ може зацікавити покупців, коли постачальники зменшать свої пропозиції на 25-30%, щоб компенсувати ризики та витрати споживачів.

Деякі трейдери, які активно торгували з Росією, заявили, що більше не розглядають цих постачальників через репутаційні ризики щодо банків та клієнтів.

Як повідомляв GMK Center, ціни на брухт на ринку Туреччини за тиждень 21-28 березня залишилися на рівні попереднього тижня – $655/т. Таким чином, котирування брухту трималися на одному рівні другий тиждень поспіль. Ринок брухту застиг на одному рівні, тому що покупці та продавці не можуть дійти згоди щодо нормальної ціни.

 

gmk.center