Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 03.11.2021

Ціни на залізну руду в Китаї за добу впали до 1,5-річного мінімуму

Вартість ф’ючерсів на руду за підсумками торгів зафіксувалася на позначці $88,4/т

2 листопада, січневі ф’ючерси на залізну руду на Даляньській товарній біржі завершили торги на позначці $88,4/т (565,5 юанів/т). Вартість сировини в порівнянні з понеділком, 1 листопада, звалилася на 11%, досягнувши найнижчого показника з квітня 2020 року.

Зниження вартості ф’ючерсів зумовлено декількома факторами, серед яких – слабкий попит на сировину при надлишку пропозиції в Китаї, подальше впровадження урядових обмежень виробництва сталі й дефіцит електроенергії в країні.

Вартість січневих ф’ючерсів на арматуру на Шанхайській ф’ючерсній біржі скоротилася до мінімального показника з 3 лютого 2021 року – $660,88/т (4230 юанів/т). Гарячекатаний прокат у рулонах подешевшав до $718,84/т (4601 юанів/т) – це найнижчий показник з 19 лютого.

Запаси залізної руди в китайських портах збільшувалися з липня. За даними консалтингової компанії Mysteel, експорт залізної руди з Австралії і Бразилії виріс майже на 1 млн тонн – до 23,96 млн тонн станом на 1 листопада.

Станом на вівторок, 2 листопада, запаси залізної руди в 45 китайських портах збільшилися до 146,5 млн тонн, що на 4,05 млн тонн більше в порівнянні з попереднім тижнем.

Скорочення попиту було викликано збереженням обмежень виробництва сталі в Китаї, в тому числі введенням нових обмежень на доменне виробництво сталі в місті Ханьхадь (провінції Хебей) з 1 по 7 листопада. Місцеві заводи зобов’язали скоротити обсяг виробництва на 20-100% залежно від даних про дотримання екологічних норм.

Тим часом у Китаї зберігаються обмеження енергопостачання, які запровадили вже як мінімум у 20 провінціях. Нагадаємо, що раніше обмеження торкнулися 70% сталеливарних заводах провінції Цзянсу, другого за величиною регіону з виробництва сталі в Китаї.

Асоціація виробників чавуну і сталі Китаю відзначає значний зростання витрат на виробництво сталі, зокрема, в електродугових печах, у Китаї через урядові обмеження енергоспоживання.

Нагадаємо, що Пекін має намір скоротити викиди СО2, щоб досягти вуглецевої нейтральності до 2060 року. Очікується, що виробництво сталі обмежуватимуть до 2022 року в переддень Зимових Олімпійських ігор і зимових Паралімпійських ігор.

Китай – найбільший імпортер залізної руди у світі. За даними 2020 року країна наростила імпорт сировини в порівнянні з попереднім роком на 9,5% – до 1,17 млрд тонн.

 

gmk.center