Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 24.09.2021

Ціни на залізну руду в Китаї за тиждень зросли на 8,8%

Вартість ф’ючерсів на руду за підсумками торгів зафіксувалася на рівні $105,9/т

У п’ятницю, 24 вересня, січневі ф’ючерси на залізну руду на Даляньській товарній біржі завершили торги на рівні $105,9/т (684,5 китайських юанів). Вартість сировини в порівнянні з попереднім тижнем зросла на 8,8%.

Мінімальний показник торгів був зафіксований у четвер, 23 вересня, на рівні $103,2/т (667 китайських юанів).

Вартість ф’ючерсів подорожчала після того, як минулого тижня опустилася нижче за $100/т. Evergrande, китайська компанія з нерухомості, оголосила про угоду з виплат за облігаціями в юанях. У компанії є 30 днів на те, щоб або узгодити деталі угоди, або здійснити платежі за облігаціями, або офіційно оголосити дефолт.

Очікується, що зростання цін на залізну руду може бути короткостроковим. Обмеження виробництва сталі в Китаї досі підтримує ціни на сталь, що негативно позначається на ринку залізної руди.

Пекін має намір скоротити викиди СО2 в сталеливарній промисловості, щоб досягти вуглецевої нейтральності до 2060 року. Виробництво сталі обмежуватимуть до 2022 року перед Зимовими Олімпійськими іграми й Зимовими Паралімпійськими іграми.

Зниження цін на залізну руду раніше призвело до припинення діяльності на руднику Riley Mine австралійською компанією Venture Minerals. Якщо ціни на залізну руду й далі падатимуть, то можна очікувати подальшого зупинення підприємств.

Китай – найбільший імпортер залізної руди у світі. За даними 2020 року, країна наростила імпорт сировини в порівнянні з попереднім роком – на 9,5%, до 1,17 млрд тонн.

 

gmk.center