Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 12.07.2022

Ціни попиту на фуражну кукурудзу на західних кордонах падають

На західних кордонах України минулого тижня спостерігалось подальше зниження цін попиту на фуражну кукурудзу. Повідомляють аналітики ІА «АПК-Інформ».

Ціни попиту на кукурудзу з поставкою в липні-серпні на кордоні з Польщею за тиждень знизилися в середньому на $10/т, до $195-210/т DAP, з Угорщиною — на $20-25/т, до $190-200/т DAP.

«Така ситуація зумовлена превалюванням попиту над пропозицією в умовах значних запасів зернової на тлі необхідності сільгоспвиробників у звільненні складських приміщень, в той час, як попит обмежувався здорожчанням логістики та сезонним збільшенням навантаження на неї на всіх ланцюжках постачання», — пояснили аналітики.

Також тиск на ціни продовжувала чинити блокада глибоководних портів України.

Нагадаємо, проблема із вивезенням українського зерна Чорним морем близька до вирішення — заявила Туреччина.

Також, згідно з даними моніторингу ІА «АПК-Інформ», протягом минулого тижня в Україні зберігалась тенденція зниження індикативних експортних цін на пшеницю та ячмінь із поставкою з глибоководних портів.

Так, індикативні ціни пропозиції пшениці з протеїном 12,5%, 11,5% та фуражу врожаю поточного року з поставкою в липні-серпні із портів Чорного моря за підсумками тижня знизилися на $15-25/т — до $370-395, $365-390 та $325-355/т FOB відповідно. Ціни ж пропозиції ячменю нового врожаю на тих самих умовах сягнули $330-355/т FOB, що на $10-15/т поступається показникам попереднього тижня.

«Тиск на цінову ситуацію передусім чинили обмежені експортні можливості та зростання вартості логістики, значні залишки зерна (зокрема пшениці і кукурудзи) старого врожаю і просування збирання нового врожаю. Також ціновому зниженню сприяли збільшення пропозиції на глобальному ринку та високі ризики торгівлі з Україною на тлі продовження активної фази війни і попередній тривалий обвал світових котирувань під тиском макроекономічних факторів», — додали аналітики.

 

kurkul.com