Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 08.03.2024

Цього року металурги зможуть збільшити виплавку сталі до 7-8 млн тонн

У 2024 році українські металурги за прогнозами експертів зможуть збільшити виплавку сталі до 7-8 млн тонн проти 6,2 млн тонн у 2023, пише Delo.ua.

За оцінкою старшого аналітика Dragon Capital Дениса Сакви наразі українські підприємства які залишились працювати мають можливість виплавляти 11-12 млн тонн сталі на рік. Таким чином минулорічний показник виплавки сталі в Україні у 6,3 млн тонн становить трохи більше за половину цих потужностей.

“Минулого року підприємства “Метінвест” працювали близько до повної завантаженості. Так “Каметсталь” працювала двома доменними печами з трьох, а “Запоріжсталь” трьома печами з чотирьох. Потенціал до нарощування виробництва у них підприємств невеликих в межах 25-30%. Виробництво “Інтерпайпа” торік склало 800 тис. тонн при довоєнному показнику в 1 млн тонн, тож потенціал до зростання також є обмеженим. Єдиним підприємством яке зараз може суттєво наростити виробництво є “Арселор Міттал Кривий Ріг”, які торік виплавили 1 млн тонн сталі, хоча можуть виплавити 5 млн тонн”, – говорить Саква.

На думку експерта збільшення виплавки сталі стимулюватиме відкриття морської логістики, яке дозволить українським металургам повернути свої старі ринки збуту на Близькому сході та в Північній Африці. Крім цього очікується зростання споживання сталі в Європейському союзі який став основним ринком збуту для українського металу після початку повномасштабної війни.

 

minprom.ua