Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 28.11.2023

Цукровим заводам бракує коштів, щоб переорієнтуватися на європейські стандарти

Цього року були прийняті нові стандарти (ДСТУ) щодо якості цукру, але говорити про готовність українських цукрових заводів за європейськими стандартами доволі складно.
Про це в інтерв’ю The Ukrainian Farmer розповів в.о. голови правління Національної асоціації цукровиків України «Укрцукор» Назар Михайловин.За його словами, більшість цукрових заводів наразі не можуть собі дозволити закупити нові лінії й переорієнтуватися на інші, більш екологічні види палива, які б не шкодили навколишньому середовищу.

Назар Михайловин нагадав, що на даний момент газ є більш-менш екологічним видом палива. В ідеалі заводам потрібно відмовитися від мазуту. Та й ті, хто працює на пелетах чи жомі, потребують очисних споруд. Наразі власники заводів, які наважуються на модернізацію, залучають на це кредитні кошти.

«З 2018-2021 років ми просили уряд запровадити державну підтримку на кшталт допомоги на вирощування цукрового буряку на гектар, дотації на експорт, скасування мита на імпорт обладнання, будівництво біогазових заводів тощо — адже цукрові заводи можуть виробляти біогаз шляхом спалювання жому й подальшого продажу палива по «зеленій лінії» населенню. Проте держпідтримки ми так і не отримали. А зважаючи на те, що в Україні продовжуються активні бойові дії, про залучення фінансування казати зарано», — зазначив фахівець.

 

www.ukrsugar.com