Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 27.09.2023

Цукру буде вдосталь як для внутрішнього споживання, так і для експорту — Коротинський

В Україні триває сезон цукроваріння, цукру буде вдосталь як для внутрішнього споживання, так і для експорту. Про це розповів директор НПЦ «Цукробурякового виробництва», член Комітету АПК при Торгово-промисловій палаті України Олександр Коротинський, пише AgroTimes.

Зокрема, площі під цукровим буряком збільшилися.

«Якщо минулого року було відведено під вирощування солодких коренів близько 180 тис. га, то цього року цією культурою засіяли близько 250 тис. га за даними НАЦУ «Укрцукор». Поля з буряками наразі у гарному стані, продовжується активна вегетація та набір цукристості», — розповів експерт.

Нагадаємо, станом на 22 вересня цукрові буряки зібрано на площі 32,3 тис. га, накопано 1,36 млн т солодких коренів при врожайності 45,1 т/га.

На заводи має надійти 1,46 млн тонн цукрових буряків, у разі переробки усієї сировини що вже викопана, може бути вироблено 233 тис. тонн цукру.

«У будь-якому випадку, за умов відсутності форс-мажорних обставин українські заводи виготовлять 1,6-1,7 млн тонн цукру. Річне споживання цукру в Україні становить близько 1 млн тонн. У минулому маркетинговому році експортували 410 тис. тонн цукру. Відповідно цього року розраховуємо експортувати приблизно 500 тис. тонн», — пояснив Олександр Коротинський.

Також він зазначив, що наразі світові ціни набагато вищі, ніж в Україні, що пожвавило експортні відвантаження та значно розширилась географія поставок.

 

kurkul.com