Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 01.02.2024

Турецький бізнес продовжує інвестувати в Україну навіть під час війни, – Юлія Свириденко

Турецькі компанії готові інвестувати в Україну вже зараз, не чекаючи закінчення війни. Їх цікавить не тільки високотехнологічний сектор та оборонна промисловість, які високими темпами розвиваються під час війни, а й співробітництво у сфері легкої промисловості та виробництва модних речей. Про це йшла мова під час зустрічі Першого віцепрем’єр-міністра України – Міністра економіки України Юлії Свириденко із технічним директором та співвласником компанії «Baykar Defence» Халюком Байрактаром та Президентом Компанії «Trendyol Group» Четіном Чагаляном. Також на зустрічі був присутній Міністр з питань стратегічних галузей промисловості України Олександр Камишін.

«Ми вдячні за підтримку та внесок, який надає Туреччина у найважчий для України період, особливо турецькій компанії Baykar, яка виробляє бойові безпілотники Bayraktar. Сьогодні наші пріоритети – залучення інвестицій в Україну для зміцнення обороноздатності країни як в умовах воєнного стану, так і післявоєнного відновлення, що сприятиме економічній діяльності України та сприятиме відбудові та відновленню нашої держави.

Перш за все, для України важливі іноземні інвестиції у високотехнологічний сектор та оборонну промисловість. Але не треба забувати й про інші галузі. Адже українські виробники мають збільшувати виробництво та експортний потенціал, щоб виходити на нові ринки», – наголосила Юлія Свириденко.

Під час розмови сторони обговорили хід будівництва заводу з виробництва безпілотників компанії «Baykar Defence» в Україні та перспективи їх виробництва та експорту з використання українських двигунів.

Але не тільки про виробництво військової продукції говорили на зустрічі. Турецька компанія «Trendyol Group» (контролюється китайською компанією Alibaba Group), яка є маркетплейсом, що  працює в багатьох країнах ЄС, Туреччині та на Близькому Сході, і  спеціалізується у сфері моди та роздрібної торгівлі, планує найближчим часом вийти на український ринок. Така співпраця має стати взаємовигідною, як для турецького аналогу Amazon, який отримає можливість реалізовувати товари в Україні, так і для українських виробників, які зможуть скористатись можливостями популярного маркетплейсу і продавати свої товари на експорт в інші країни.

«Українська індустрія моди добре розвивається навіть попри війну. Для нас дуже важливо надати можливість вітчизняним виробникам і брендам отримати можливості доступу до нових ринків, щоб вони змогли експортувати свою продукцію у ще більшу кількість країн. Тому ми вітаємо майбутню співпрацю турецького та українського бізнесу. Загалом нас цікавить доступ якомога більшої кількості українських компаній на глобальний ринок», – резюмувала Юлія Свириденко.

 

www.me.gov.ua