Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 27.10.2023

Тимчасовим коридором до портів Великої Одеси пройшли уже понад 50 суден

За час із початку роботи тимчасового морського коридору до портів Великої Одеси пройшло 51 судно, з яких 23 наразі перебувають у портах під завантаженням. Про це повідомила прес-служба Міністерства розвитку громад, територій та інфраструктури.

Порти Великої Одеси продовжують обробляти судна, які пройшли тимчасовим коридором. Наразі, в портах Одеса, Чорноморськ та «Південний» під завантаженням 23 судна. Всього коридором на вхід скористалося 51 судно. 33 судна експортувало понад 1,3 млн тонн української агропродукції та інших вантажів”, — вказала прес-служба.

Одночасно у міністерстві заперечили скасування або непрогнозовану зупинку тимчасового коридору для руху цивільних суден з та до портів Великої Одеси.

Всі встановлені ВМС ЗСУ наявні маршрути є дійсними та використовуються цивільними суднами. Враховуючи, що коридор було впроваджено в надскладних умовах військової агресії росії, його функціонування відбувається з урахуванням військової обстановки та погодних умов”, — наголосили у МІУ.

На початку серпня 2023 року Військово-морські сили Збройних сил України оголосили нові тимчасові маршрути руху цивільних суден до/з чорноморських морських портів України. Станом на 23 жовтня тимчасовим коридором у Чорному морі загалом пройшли 46 суден загальним дедвейтом 1,831 млн тонн, із яких 25 вийшли завантаженими і успішно подолали зворотний шлях.

Цим маршрутом спочатку скористалися також п’ять суден, які були заблоковані в українських морських портах після початку повномасштабного російського вторгнення.

 

ports.ua