Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 29.01.2021

У 2021 році ми продовжуємо співпрацю з Egis за основними проектами технічної допомоги в інфраструктурі

Міністр інфраструктури України Владислав Криклій провів робочу зустріч із представниками міжнародної групи Egis International сьогодні, 28 січня, у Києві.

Сторони обговорили поточні та заплановані проекти технічної допомоги, які здійснюються Міністерством спільно з Egis, а також перспективи майбутнього співробітництва. Участь у заході взяли головний виконавчий директор Egis Лорен Жермен, директор Egis Ukraina Арно де Ружі, заступник Міністра інфраструктури з питань євроінтеграції Наталія Форсюк, голова Проектного офісу «SPILNO» Тарас Бойчук, директор Команди підтримки реформ Мінінфраструктури Ірина Кошель, інші фахівці Egis та представники Міністерства.

Владислав Криклій зазначив, що Мінінфраструктури високо цінує підтримку фахівців Egis у розвитку транспортної галузі України та повідомив про пріоритети відомства у реалізації спільних проектів технічної допомоги в інфраструктурі. Це будівництво автошляху М-14 Одеса-Мелітополь-Новоазовськ і розвиток Бердянського морського торговельного порту, по яких фахівці Egis наразі завершують підготовку техніко-економічних обґрунтувань (ТЕО).

Сторони також обговорили питання допомоги Міністерству інфраструктури у виконанні пріоритетних завдань у рамках євроінтеграційних зобов’язань України, прописаних в Угоді про асоціацію. Владислав Криклій висловив сподівання на плідну спільну роботу з Egis у рамках проекту технічної допомоги ЄС щодо підтримки вищезазначеної Угоди, а також на успішне завершення проекту з розробки національної транспортної моделі та майстер-плану.

Учасники також обговорили можливість залучення фахової допомоги Egis для реалізації важливих проектів інфраструктури, що фінансуються міжнародними фінансовими організаціями та із залученням механізму державно-приватного партнерства (ДПП). Мова йде про проекти з розвитку внутрішніх водних шляхів у співпраці з ЄІБ та ЄБРР, впровадження сучасних інтелектуальних систем на транспорті та Європейського зеленого курсу, зокрема створення сучасної інфраструктури для електромобілів.

У напрямку ДПП – це концесійні проекти у Чорноморському морському порту та реалізація Першої програми державно-приватного партнерства у дорожній галузі: http://roadppp.in.ua, суть якої полягає у залученні до 10 млрд доларів приватного фінансування для будівництва та утримання автомобільних доріг.

Довідково

Egis International – міжнародна група, яка пропонує послуги інжинірингу, проектного структурування та експлуатації. У сфері інжинірингу та консалтингу діяльність компанії концентрується на секторах транспорту, міського розвитку, цивільного будівництва, промисловості, водопостачання та водовідведення, захисту навколишнього середовища та енергетики. У сфері автомобільних доріг та аеропортів група пропонує послуги проектного структурування, інвестування в акціонерний капітал, постачання систем «під ключ», надання послуг експлуатації та забезпечення транспортного руху. Egis Ukraina була створена в 1996 році ключовою інженерною групою у Франції, і відтоді взяла участь у понад 110 проектах розвитку в Україні та в регіоні СНД.

Egis Ukraina реалізує проекти в різних секторах, таких як дороги, вода, навколишнє середовище та енергетика, порти та внутрішні водні шляхи, авіація, містобудування та розвиток, громадський транспорт, залізничні та великі будівельні проекти.

Джерело: Урядовий портал.