ДП «Держзовнішінформ» здійснює моніторинг цін на зовнішньому і внутрішньому ринках, згідно з наказом Міністерства розвитку і торгівлі України.               Інформаційно-аналітичні продукти компанії включені Державною податковою службою України до переліку джерел інформації для отримання котирувальних цін.               Нормативно-правові акти

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 16.04.2021

У 2021 році прогнозується зростання виробництва продукції тваринництва

За прогнозом науковців Інституту аграрної економіки, зменшення виробництва валової продукції тваринництва у 2021 році складе лише -0,5% проти -3,1% у 2020 році.

Про це повідомив Юрій Лупенко, академік НААН, директор Національного наукового центру «Інститут аграрної економіки», передає прес-служба закладу.

«Торік спад відбувся майже по усіх видах продукції тваринництва, крім продукції вирощування овець і кіз (приріст на 0,7%). У 2021 році стримування темпів спадної тенденції в галузі забезпечується переважно збільшенням обсягів вирощування птиці (+1,4%) та свиней (+0,5%). При цьому виробництво яєць збережеться на рівні 2020 року», – йдеться в повідомленні.

Зауважимо, що найбільший спад проти минулорічних показників прогнозується на виробництві вовни (-6%), молока (-2,6%), продукції вирощування великої (-2,4%) та малої рогатої худоби — овець та кіз (-2,8%), інших тварин (-3,5%).

Виробництво молока очікується на рівні 9 млн тонн проти майже 9,3 млн тонн торік, продукції вирощування тварин та птиці – 3,39 млн тонн проти 3,37 млн тонн, яєць – 16,2 млрд шт., вовни – 1,5 тис. тонн (1,6 тис. тонн).

«Динаміка обсягів виробництва продукції тваринництва зумовлена триваючим спадом поголів’я тварин, який продовжиться у 2021 році внаслідок хронічної збитковості більшості видів продукції галузі, а також зменшенням доходності виробництва молока у сільських домогосподарствах. Зупинення цього спаду, поряд з нарощуванням продуктивності тварин і птиці, є головними чинниками стабілізації обсягів виробництва в галузі», – підкреслив Лупенко.

agravery.com