Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 26.08.2021

У ДПС роз’яснили процедуру відкриття спеціального рахунку для одноразового декларування

У Державній податковій службі розповіли, як відкрити спеціальний рахунок у банку для цілей одноразового (спеціального) добровільного декларування.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба відомства.

Зазначається, що перед поданням одноразової декларант має “розмістити кошти в національній та іноземній валютах у готівковій формі та/або банківських металах на поточних рахунках із спеціальним режимом використання в банках України”. Для цього декларант звертається до банку.

Банк, у свою чергу, розміщує кошти на спецрахунку після “належної перевірки особи декларанта відповідно до вимог законодавства у сфері запобігання та протидії легалізації (відмиванню) доходів, одержаних злочинним шляхом, фінансуванню тероризму та фінансуванню розповсюдження зброї масового знищення”.

Коли кошти вже зараховані на спецрахунок, банк перевіряє походження цих активів у випадках, передбачених законодавством у сфері фінансового моніторингу.

Постановою Правління Національного банку України від 5 серпня 2021 року №83 затверджено положення про порядок відкриття та ведення поточних рахунків із спеціальним режимом використання для цілей одноразового (спеціального) добровільного декларування. Постанова набирає чинності з 1 вересня 2021 року та діє до 1 вересня 2022 року.

Як повідомляв Укрінформ, громадяни України з 1 вересня матимуть право подати одноразову добровільну декларацію із зазначенням активів, що їм належать, із яких не були сплачені податки і збори. Відповідний закон Верховна Рада ухвалила 15 червня 2021 року.

 

www.ukrinform.ua