Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 15.10.2020

У Харкові починають розробляти власний трамвай – візуалізація

В «Екополісі ХТЗ» починають розробляти харківський трамвай. Презентація проєкту харківського трамвая відбулася 13 жовтня, біля майбутнього цеху фінального складання на території заводу «ХТЗ».

Про це повідомляє пресслужба міської ради.

За оцінками експертів, рухомий склад трамваїв в Україні серйозно застарів: понад 90% вагонів – старше 20 років, понад 50% – потребують термінової заміни. Як зазначив гендиректор ХТЗ Андрій Коваль, нове виробництво сучасних низькопольних трамваїв дозволить закрити потреби не тільки Харкова, але і всієї України. Для цього будуть залучені сучасні технології, компетенції та технічні рішення.

«Для проєкту «Харківський трамвай» ми залучили інжинірингову компанію з Чехії і вже готові до старту робіт. У нас є конструкторська, будівельна та виробнича стадії, які будуть реалізовуватися паралельно. Думаю, дослідний зразок ми покажемо за півтора-два роки і після цього зможемо забезпечувати місто серійною продукцією. Поки що розрахунок на 50 вагонів на рік, але, якщо ємність ринку збільшиться, зможемо наростити потужності. Виробництво основних компонентів проводитиметься на площах ХТЗ. Пізніше на цій базі можна буде виробляти вагони метро, ​​електробуси. Проєкт реалізується в рамках загальної концепції «Екополіс ХТЗ» і стане першим його виробництвом», – повідомив Андрій Коваль.

«Екополіс ХТЗ» – це бізнес-парк високих технологій, організований за моделлю інноваційної ділової екосистеми. Плановий обсяг інвестицій – $1 млрд, що дасть Україні не менш як 10 тис. нових робочих місць.

«Екополіс ХТЗ» стане центральним об’єктом національного проєкту «Українська Кремнієва долина».