Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 06.10.2020

У Харкові розробили унікальний літальний апарат

На Харківському машинобудівному заводі «ФЕД» створили унікальний безпілотник. Літальний апарат має широкий функціонал – від виявлення аварійних ділянок на комунікаціях до визначення ступеня завантаженості доріг з точки зору заторів. Про це повідомляє пресслужба міськради.

Зазначається, що проєкт стане проривом для Харкова та значно вдосконалить роботу всіх міських служб. Безпілотник допоможе моніторити транспортні потоки і правильно вибудовувати логістику руху транспорту, в тому числі і регулювати роботу світлофорів. “Крім того, за допомогою цього літального апарату ми зможемо спостерігати за розриттями, за аварійними ситуаціями, які виникають у місті, і своєчасно їх усувати. Те ж стосується незаконної забудови: ми зможемо оперативно реагувати на такі факти. Вважаю, що цей меморандум дасть імпульс розвитку наших взаємин, адже сьогодні «ФЕД» – це одне з передових підприємств європейського рівня”, – підкреслили у міськраді.

Як розповів автор проєкту Олексій Попов, такі системи розробляються за кордоном і широко використовуються у так званих «розумних містах».

«Ми розраховуємо, що Харків стане першим містом у світі, яке запровадить повністю автоматичну систему дистанційного моніторингу для потреб житлово-комунального господарства», – зазначив він.

Зараз проєкт знаходиться на стадії узгодження, і передбачається, що комунальні підприємства незабаром почнуть тестувати цей літальний апарат.