Нині в країнах Євросоюзу споживають 4-5 кг індичатини на особу на рік.
Про це повідомив Хайнц Боссе, генеральний директор компанії Moorgut Kartzfehn Turkey Breeder GmbH (Німеччина) під час Міжнародного форуму «Індиківництво».
«Наприклад, у Німеччині та Польщі вживають 5 кг індичатини на душу населення, – зазначив він. – Раніше високе споживання було в Нідерландах. Але коли там закрився забійний цех і перестали популяризувати індичатину, то її споживання скоротилося в рази».
У середньому споживання індичатини в Європі – 3,5 кг на душу населення. Для порівняння: у США – майже 7 кг на рік.
«Тому навіть у країнах Європи є потенціал для росту цього ринку», – зауважив Хайнц Боссе.
Він вважає, що сьогодні є всі передумови й очевидно, що після зниження темпів інфляції споживання індичатини зростатиме.
«Нині Україна має найнижчу собівартість виробництва м’яса індички зі значним відривом від країн ЄС, – наголосив Хайнц Боссе. – Також країна має доступ до ринку ЄС, може постачати туди свою продукцію. Отже, можна стверджувати, що Україна має значний потенціал для розширення виробництва індичатини та подальшого експорту цієї продукції».
agrotimes.ua