Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 20.10.2021

У МЗС сподіваються на подальше зростання саудівських інвестицій в економіку України

У Міністерстві закордонних справ сподіваються на подальше зростання саудівських інвестицій в перспективні сектори економіки України.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба МЗС України.

У вівторок, 19 жовтня, заступник міністра закордонних справ України (CDTO) Дмитро Сенік зустрівся з послом Королівства Саудівська Аравія в Україні Мухаммадом Аль-Мусгером.

Дипломати обговорили активізацію двосторонніх політичних контактів високого рівня, зокрема підготовку чергового засідання Міжурядової українсько-саудівської комісії з торговельно-економічного та науково-технічного співробітництва.

Сенік позитивно оцінив динаміку зростання торгівлі України та Саудівської Аравії, безпрецедентне збільшення туристичного потоку, що стало можливим завдяки лібералізації візового режиму та налагодженню у 2021 році прямого авіаційного сполучення між двома країнами.

Сторони також обмінялися думками щодо регіональної безпеки на Аравійському півострові.

За даними Державної прикордонної служби України, у травні-липні 2021 року Україну відвідали близько 30 тис. саудівських туристів, що у 8 разів більше, ніж за аналогічний період 2019 року.

Як повідомляв Укрінформ, у жовтні 2020 року Україна та Саудівська Аравія після більш як десятирічної перерви відновили практику проведення політичних консультацій між міністерствами закордонних справ.

 

www.ukrinform.ua