Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 25.08.2023

У напрямку західних прикордонних переходів України накопичилося понад 10 тис вагонів

Наразі в напрямку західних прикордонних переходів України прямують 10,3 тис вагонів, що на 1,5 тис перевищує показник липня, – повідомив представник Укрзалізниці на нараді з учасниками зернового ринку 24 серпня.

При чому кількість вагонів із зерновими вантажами виросла у порівнянні з липнем на 1,3 тис до 2,9 тис одиниць.

Кількість вагонів із зерном, що рухаються у напрямку переходу Вадул-Сірет-Дорнешти (Румунія), виросла у порівнянні з липнем з 223 до 741 од., в напрямку Серпневе1-Басарабяска (Молдова) – з 344 до 592 од. Третім найзавантаженішим переходом є Рені-Джурджулешти, в напрямку якого кількість вагонів з зерном виросла з 84 до 473 од.

Загальна кількість вагонів, зданих через залізничні прикордонні переходи, у серпні виросла на 145 до 1793 од, зокрема із зерновими вантажами та макухою – з 331 до 448 одиниць.

Темпи експортних відвантажень автотранспортом в напрямку Європи також зростають. Так, з 1 по 21 серпня вантажівками було експортовано 337 тис. тонн агропродукції у порівнянні з 275 тис. тонн у липні та 308 тис. тонн у червні за аналогічний період, – повідомляють аналітики Spike Brokers.

Найбільшу частку автомобільного експорту складають ріпак, олія соняшникова, пшениця та м’ясо птиці.

Найзавантаженішими прикордонними переходами є «Порубне — Сірет», «Краківець — Корчова», «Ягодин — Дорогуськ» та «Чоп — Захонь».

Найбільшим попитом користується фрахт вантажівок типу самоскид в напрямку портів Дунаю та порту Констанца, тоді як попит на тентові авто досить низький.

 

raintrade.com.ua