Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 18.02.2020

У Раді готують додаткові законопроекти про повноваження ОТГ на землі

Розгляд земельного питання йде вкрай бурхливо. Депутати готують додаткові законопроекти, які визначатимуть повноваження ОТГ у розпорядженні землею. Пише AgroNews.

Про це розповів голова комітету з питань аграрної та земельної політики Микола Сольський у сесійній залі під час розгляду правок до законопроекту № 2178-10.

«Я наполягаю, щоб за європейськими нормами територіальним громадам, об’єднанням людей на землі дали право набувати землю сільськогосподарського призначення, розпоряджатися нею, щоб і держава, і громада могли гарантувати європейські підходи і європейську ціну громадянам України на землю. А головне – гарантувати, що земля залишиться у володінні, використанні, і буде і надалі головним прибутком кожного громадянина України, який живе на землі», – сказав Наливайченко.

У відповідь голова парламентського комітету з питань аграрної та земельної політики Микола Сольський сказав, що у законопроекті № 2178-10 цю правку комітет рекомендує відхилити, однак її суть буде враховано у двох інших законопроектах, які готують на розгляд парламенту.

«Це важливе питання – об’єм повноважень ОТГ щодо територіальності викупу земель. В нас перед новим роком ця правка тричі була причиною дискусії зі зборами місцевих громад. Місцеві громади хочуть деяких винятків. Позиція комітету – цю проблему треба розглядати в законопроекті № 2194 та № 2195. Тому в №2178-10 вона відхилена, але дійсно підняли важливу тему», – сказав Сольський.

У вівторок, 18 лютого у сесійній залі продовжили розгляд перед другим читанням законопроекту № 2178-10. Розглянули на ранковому засіданні 288 правок та оголосили перерву на пів години.