Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 24.03.2022

У Раді хочуть тимчасово спростити приватизацію держмайна

Законопроект №7191 передбачає скасування проведення аудитів під час підготовки об’єктів до приватизації, а також списання з них податкових боргів

Народний депутат від фракції «Слуга народу» Олексій Мовчан зареєстрував законопроєкт №7191 «Про особливості приватизації державного майна в умовах воєнного стану», який передбачає суттєве спрощення та прискорення приватизаційних процесів.

Згідно з інформацією з пояснювальної записки до законопроєкту, під час підготовки об’єктів до приватизації пропонується скасувати проведення аудиту, екологічного аудиту, інвентаризації, а також оцінки об’єкта приватизації.

Потенційні покупці на час воєнного стану можуть отримати можливість подавати документи в електронній формі з цифровими підписами.

Законопроєкт пропонує скоротити строк проведення першого аукціону з приватизації, встановивши його проведення не раніше ніж через 5 днів, але не пізніше ніж за 20 днів після опублікування інформаційного повідомлення про об’єкт. Повторний аукціон може проводитися не раніше ніж через 3 дні й не пізніше 6 днів після опублікування відповідного протоколу. На публікацію протоколу про торги відведено 3 дні, на подальшу оплату покупцю виділено 10 днів і стільки ж – на подальше укладання договору купівлі-продажу.

Законопроєктом передбачено й списання податкових боргів, за деякими винятками.

«Проєктом пропонується передбачити списання податкового державного боргу підприємства чи господарського товариства, крім простроченої заборгованості з військового збору, податку на доходи фізичних осіб, єдиного внеску загальнообов’язкового державного соціального страхування після переходу до покупця права власності на єдиний майновий комплекс державного підприємства або пакет акцій (часток) господарського товариства, у статутному капіталі якого понад п’ятдесят відсотків акцій (часток) належать державі», – зазначено в документі.

Укладені договори про купівлю-продаж не вимагатимуть нотаріального засвідчення, а перехід права власності на об’єкт приватизації до покупця не залежатиме від отримання дозволу Антимонопольного комітету України на концентрацію.

Також на сайті парламенту зареєстровано законопроєкт №7192 «Про внесення змін до Закону України «Про оренду державного та комунального майна», який регулює відповідні операції на час воєнного стану.

 

gmk.center