Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 29.10.2019

У Раді мають намір спростити операції з металобрухтом для нарощування обсягів заготівлі сировини

У Верховній Раді мають намір спростити господарську діяльність за операціями з брухтом чорних металів для виведення цієї сфери з тіні і нарощування обсягів заготівлі металобрухту.

Про це пише Інтерфакс-Україна.

Як повідомив на своїй сторінці в Facebook заступник голови комітету ВР з питань економічного розвитку Дмитро Кисилевський, в понеділок у Комітеті обговорювалися з металургами, ломозаготівельниками і Міністерством економіки шляхи виведення заготівлі брухту з тіні.

“Продовжуємо діалог з промисловцями зі створення стимулів для зростання виробництва. Результат: законопроект обговорено і узгоджено з ринком, і найближчим часом буде зареєстровано. Це вже не турборежим, але коли всі зацікавлені в економічному зростанні, все одно все йде без зайвих пробуксовувань”, – констатував народний депутат.

При цьому він уточнив пропозиції, прийняті на розширеному засіданні комітету.

“1. Прибираємо свідомо нездійсненні вимоги до брухтозаготівельних пунктів. 2. Ліквідуємо штучний поділ на промисловий і побутовий брухт – давню годівницю корупціонерів. 3. Прибираємо штучну заборону на розрахунок готівкою при прийомі брухту – джерело замовлень для конвертаційних центрів. 4. Ліквідуємо акти обстеження заготівельників брухту – ще одна корупційна діра. 5. Прибираємо кримінальну відповідальність за відсутність підприємств-заготівельників брухту в реєстрі, якого не існує – правова колізія, через яку правову відповідальність може понести будь-хто, хто займається металобрухтом”, – повідомив Кисилевський.

За його словами, зустріч, яка відбулася в понеділок “показала, що в обіленні ринку металобрухту зацікавлені всі, крім корупціонерів. Але вони на зустріч не прийшли”.

Як повідомлялося, згідно з прогнозом, в 2019 році поставки металобрухту на метпідприємства України знизяться на 6% у порівнянні з попереднім роком – до 3,128 млн тонн. Крім того, українські підприємства в січні-вересні 2019 року знизили експорт брухту чорних металів в 7,6 рази в порівнянні з аналогічним періодом 2018 року – до 40,633 тис. тонн (за січень-вересень 2018 року експортовано 307,922 тис. тонн).