Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 21.05.2020

У Тернополі створять перше в країні трансфер-містечко

За декілька місяців у Тернополі з’явиться на одну відпочинкову зону більше, пише #ШОТАМ.

Як розповіли у міськраді, в сквері на вулиці C.Качали, 1 триває облаштування культурно-відпочинкової зони «Комплексне трансфер-містечко».

Реалізовують проєкт в рамках «Громадського бюджету 2020». Тоді серед усіх допущених до конкурсу проєктів він набрав 2463 голоси та посів третє місце. Комплексне трансфер-містечко – проєкт націлений на підтримку дітей з особливими потребами.

Які особливості проєкту?

Роботу над сучасним проєктом розпочали більше тижня тому. Після того, як робітники замінять комунікації, розпочнеться облаштування трансфер-містечка. Особливістю цієї зеленої зони є поділ на п’ять різних локацій: інклюзивно-ресурсну, пленарну, досліджуючу, розважальну зони та кінотеатр просто неба.

Авторка проєкту – директорка Тернопільського комунального методичного центру науково-освітніх інновацій та моніторингу Галина Литвинюк зазначає, що подібних проєктів міні-містечок вона до цього часу не зустрічала в Україні.

У трансфер-містечку облаштують зелену зону для проведення інтегрованих занять на природі та різноманітних просвітницьких і мистецьких заходів, а також художню майстерню зі стаціонарними мольбертами. Використовуватимуть територію також як майданчик для корекційної роботи з дітьми з особливими потребами.

Завершити облаштування трансфер-містечка планується до осені 2020 року.