Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 04.05.2020

У Житомирі запрацювала теплиця з інформаційними технологіями

Поліський національний університет витратив 1,3 млн грн на реконструкцію власної теплиці, встановивши датську технологію поливу та догляд за культурами на основі органічного виробництва.

Про це інформує “Агробізнес Сьогодні” із посиланням на Суспільне Житомир.

Зазначається, що теплиця обладнана двома лініями іноземного виробництва – салатною для вирощування пряних культур та лінією заливних столів для вирощування посадкового матеріалу для ботанічного саду, а також розсади овочевих культур.

«Ми вирощуємо близько 15 видів розсади для Ботанічного саду. В основному, це гібриди. Перець висаджується в середині лютого, бо він довго сходить. Перший рік спробували висадити кавуни-гібриди. Особливість цих кавунів те, що вони можуть рости у будь-якому типу ґрунту», – зауважила завідувач тепличним господарством Ганна Тютюнник.

Теплиця також обладнана системою зволоження на високому тиску «Туман», яка за лічені хвилини знижує температуру повітря і підвищує вологість.
Відзначається, що технологічна лінія теплиці дає змогу всіма процесами керувати з мобільного телефону.

В Україні усього три телиці обладнані такими технологічними лініями. Система дозволяє вирощувати рослини може без участі людини. Людина буде залучена лише на стадії посадки рослин та на стадії збирання готового урожаю.

«Теплиця працює на екологічно безпечних технологіях, не робить жодних викидів у повітря та каналізаційне середовище», – розповів ректор університету Олег Скидан