Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 23.09.2020

Угода про асоціацію між Україною і ЄС є дороговказом реформ

22 вересня 2020 року в рамках візиту до України високого представника ЄС із закордонних справ та безпекової політики, віцепрезидента Європейської комісії Жозепа Борреля відбулася його зустріч з Міністром закордонних справ Дмитром Кулебою.

Сторони узгодили позиції з широкого кола питань напередодні 22-го Саміту Україна-ЄС, який відбудеться 1 жовтня у Брюсселі.

“У нас дуже інтенсивний, динамічний діалог з Європейським Союзом, а Угода про асоціацію між Україною і ЄС є дороговказом наших реформ”, – підкреслив глава МЗС України.

Україна залишається вірною реформаторському порядку денному. “Ми зацікавлені у функціонуванні незалежної антикорупційної інфраструктури в Україні і продовжуватимемо економічні реформи, які сприятимуть поступовій інтеграції української економіки до Внутрішнього ринку Європейського Союзу”, – запевнив Дмитро Кулеба.

Високий представник висловив підтримку програми реформ в Україні, спрямованих на реалізацію євроінтеграційного курсу нашої держави. Він також підтвердив готовність європейських партнерів і надалі надавати гуманітарну допомогу східним регіонам нашої держави в умовах пандемії. “Ми робимо це не з міркувань благодійності або як неурядова організація, адже ЄС – це політична інституція. Наш спільний інтерес в тому, що, допомагаючи Україні, ми допомагаємо самі собі. Ми надзвичайно зацікавлені у процвітаючій, демократичній та стабільній Україні,” – наголосив очільник європейської дипломатії.

ЄС непохитно підтримує суверенітет та територіальну цілісність України, а політика ЄС щодо РФ залишається незмінною. Санкційна політика ЄС щодо РФ зберігатиметься до повного виконання Москвою своїх зобов’язань за Мінськими домовленостями.

Українська сторона ознайомила ЄС з новими ініціативами щодо деокупації Криму, зокрема новим міжнародним консультативним форматом “Кримська платформа”. Сторони обговорили шляхи підтримки цієї ініціативи з боку міжнародних партнерів.

Високий представник ЄС спільно з Міністром закордонних справ вшанував полеглих українських героїв, поклавши квіти до Стіни пам’яті біля Михайлівського Золотоверхого Собору.

Джерело: Урядовий портал.