Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 22.04.2022

Україна для відновлення економіки має отримати повний доступ до ринків G7 та ЄС, вступити до ЄС у 2024 році – Свириденко

Україна для відновлення економіки має отримати повний доступ до ринків G7 та Європейського Союзу, а також вступити до ЄС у 2024 році.

Ці та ще вісім кроків із плану відновлення України після повномасштабної війни, розв’язаної Росією, озвучила віцепрем’єр-міністр – міністр економіки Юлія Свириденко.

“Міністерство економіки спільно з українськими економістами, офісами “Великої четвірки” та іншими провідними консалтинговими компаніями запропонувало ключові принципи для включення до плану післявоєнного відновлення та розвитку України”, – написала вона в колонці в “Українській правді”.

Перші три кроки – отримати повний доступ до ринків країн “Великої сімки” та Євросоюзу, повноцінний вступ до ЄС у 2024 році, повна дерегуляція та мінімальне втручання держави в роботу бізнесу, повідомила Свириденко.

Четвертий крок – швидка логістика, не більше ніж за 72 години з України до Європи.

На думку Мінекономіки та експертів, у подальшому Україна має зробити ставку на агроекспорт та експорт металургії, оскільки у цих галузях країна вже має конкурентну перевагу на світових ринках. Як зазначила міністр економіки, це – п’ятий крок.

Шосте завдання – сформувати потужний військово-промисловий комплекс, який стане базою подальшого розвитку аерокосмічних технологій.

Крім того, для виконання плану відновлення Україна має нарощувати енергетичні потужності, щоб надати бізнесу доступну електроенергію. “Для цього ми маємо використати наш досвід в атомній енергетиці”, – зазначила Свириденко, коментуючи сьомий пункт плану.

Крім цього, Україна має досягти енергетичної незалежності: у рекордно короткий термін за три-п’ять років повністю забезпечити себе газом власного видобутку, розвинути потужності нафтопереробки для повного забезпечення власного споживання.

Центральною ідеєю трансформації економіки плану також має стати кліматична модернізація. За цією програмою для України вже є значні фінансові ресурси, додала Свириденко.

“Ключова вимога – локалізація не менше ніж 60%. Йдеться про залучення до відновлення саме українців та максимальне використання вітчизняних ресурсів – будматеріалів, цементу, металу”, – підсумувала вона, називаючи десятий пункт плану.

 

ua.interfax.com.ua