Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 04.08.2020

Україна долучиться до впровадження життя на Місяці

Державне космічне агентство підписало меморандум із асоціацією Moon village. Це означає, що українські фахівці братимуть участь в розробках проєктів щодо впровадження життя на Місяці.

Про це повідомили у пресслужбі Державного космічного агентства України, пише ШОТАМ.

Зазначається, що Україна вже брала участь в одному з симпозіумів-семінарів Асоціації у грудні 2019 року, який проходив у Токіо, де свої проєкти презентували також Японія, Сполучені Штати, Індія та Китай.

Фахівці конструкторського бюро «Південне» розробили концептуальний план проєктування місячної промислово-дослідної бази, який презентував зовнішній вигляд майбутньої бази, транспортну систему для доставки екіпажу та вантажів та засоби пересування по поверхні Місяця.

Чому це важливо?

«Вступ до Moon Village Association – це не тільки доступ до міжнародної інформаційної бази досліджень Місяця, а й шанс прийняти активну участь у передових космічних проєктах. Наступний крок людства – це не підкорення Марса, а створення можливостей для підтримки стабільної життєдіяльності в умовах космосу. Якщо ми це навчимося робити на рівні орбітальних станцій на Місяці, то ми це зможемо здійснити і на Марсі, і на супутниках Юпітера, та де завгодно», – підкреслює голова космічного агентства Володимир Усов.

«Співпраця Державного космічного агентства з Moon Village Association збільшує кількість важливих зацікавлених сторін, наприклад, космічних агентств, які є членами організації. Це пришвидшить розвиток глобальної співпраці. Участь у дослідженні та заселенні Місяця є правом всіх країн та широкої громадськості. Ця угода про співпрацю допоможе розвинути потенціал космічної галузі України та сприятиме залученню громадськості до інформаційно-просвітницьких заходів, запланованих в Україні», – стверджує Глафкі Антоніу, фахівець з підтримки управління та зв’язків з громадськістю Moon Village Association.

Про Державне космічне агентство

Державне космічне агентство – це спеціально уповноважена організація, яка займається реалізацією космічних проєктів та відповідає за розвиток космічної галузі України. Агентство було засновано у 1992 році і має під своїм керівництвом конструкторські бюро, наукові організації та установи, а також промислові підприємства України, які безпосередньо займаються космічною діяльністю.

На сьогодні організація активно бере участь у міжнародних проєктах, щоб розвивати свій космічний потенціал у відповідності зі світовими стандартами, а також розробляти екосистеми «нового простору» для реалізації партнерських відносин між державними та приватними підприємствами. Крім того, нове законодавство про космічну діяльність в Україні дозволяє агентству відкрити новий сектор космічної економіки та отримати вигоду від міжнародного співробітництва для всіх зацікавлених сторін.

Про Moon Village Association

Moon Village Association (MVA) – це міжнародна неурядова організація, що базується у Відні, заснована у 2017 році. Її метою є створення постійного глобального неформального форуму для зацікавлених сторін, таких як уряди, промисловість, академії та широка громадськість. MVA – це об’єднання усіх зусиль приватної промисловості, урядів та інших, спрямованих на дослідження Місяця. Це не поселення на Місяці у його буквальному розумінні, не міжнародна космічна станція і не науковий заклад. MVA сприяє співпраці для існуючих або запланованих програм розвідки Місяця як з державних, так і з приватних ініціатив. До його складу входять приблизно 220 індивідуальних та 22 інституційних членів з більш ніж 46 країн, що представляють різноманітний спектр технічних, наукових, культурних та міждисциплінарних сфер.

Партнери MVA з некосмічними організаціями сприяють міжнародним дискусіям та формулюють плани сприяння розвитку Moon Village Association, а також створюють міжнародні, національні та регіональні мережі для залучення громадянського суспільства у всьому світі. Місія Moon Village Association є унікальною і об’єднує як космічні, так і некосмічні країни, пропонуючи їм можливість відігравати певну роль у її реалізації. На міжнародній арені Moon Village Association – це єдина організація, яка має таку місію.