Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 08.12.2021

Україна домовляється про експорт до Колумбії продуктів птахівництва, ветпрепаратів, кормових добавок та кондитерських виробів

Розширення взаємовигідних партнерських відносин, обмін досвідом та активізація взаємодії у торговельній сфері між Україною та Колумбією – ключові завдання робочого візиту Голови Держпродспоживслужби Владислави Магалецької до Колумбії, який триває цього тижня.

«Українські продукти харчування користуються попитом на всіх континентах. При цьому вітчизняні виробники мають великий потенціал для зростання та зацікавлені у розширенні експорту. Саме ці питання обговорюватимемо з колегами з компетентних органів Колумбії з питань санітарії, фітосанітарії та безпечності харчових, представниками Міністерства сільського господарства та розвитку сільських територій, а також керівниками виробничих асоціацій та представниками великого бізнесу», –зазначила Владислава Магалецька.

Під час візиту планується обговорити питання щодо експорту української продукції птахівництва, ветеринарних препаратів, кормових добавок, кондитерських виробів, імпорту продуктів рослинного походження, фруктів та сухофруктів, риби та морепродуктів тощо. Нагальність питань підтверджено неодноразовими зверненнями про вивчення та відкриття цих ринків від бізнес-асоціацій.

Також візит стане нагодою для посилення співпраці між профільними державними установами двох країн з питань санітарії, фітосанітарії та безпечності харчових продуктів.

Нагадаємо, Держпродспоживслужба, Міністерство закордонних справ, Мінекономіки спільно працюють над відкриттям нових ринків для українського експорту, надаючи підтримку виробникам та усуваючи технічні перешкоди в торгівлі, а також забезпечуючи державні гарантії щодо дотримання вимог країн-партнерів.

 

dpss.gov.ua