Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 31.03.2023

Україна дотримується взятих зобов’язань щодо скорочення загального обсягу викидів

Про виконання Україною, попри війну, Національного плану скорочення викидів від великих спалювальних установок та дотримання зобов’язань у рамках членства в Енергетичному Співтоваристві щодо скорочення загального обсягу викидів свідчать дані звіту за 2022 рік.

Зокрема, оператори ТЕС, ТЕЦ та великих котелень, які розташовані на підконтрольній території України і мають зобов’язання стосовно щорічного планового скорочення викидів забруднюючих речовин в атмосферне повітря, минулого року здійснили емісію 40,1 тис. тонн пилу, 203,7 тис. тонн діоксиду сірки та 34,5 тис. тонн оксидів азоту, що відповідно на 47,1%, 43,3% та 56,1% менше дозволених граничних обсягів.

Подальше виконання НПСВ тісно пов’язане з реалізацією програм комплексної модернізації спалювальних установок і спорудженням нових генеруючих потужностей, що замінять застарілі виробничі фонди.

Довідково.

Національний план скорочення викидів від великих спалювальних установок, схвалений розпорядженням Кабінету Міністрів України від 8 листопада 2017 року № 796-р, є програмним документом Уряду, спрямованим на поступове зменшення викидів шкідливих речовин у повітря, реалізацію інвестиційних проєктів зі встановлення обладнання для очищення відхідних газів і досягнення спалювальними установками європейських нормативів викидів згідно з Директивою 2010/75/ЄС «Про промислові викиди (інтегрований підхід до запобігання забрудненню та його контролю)».

Міністерство енергетики України є органом влади, що здійснює координацію виконання зобов’язань України за Договором про заснування Енергетичного Співтовариства.

Оператори великих спалювальних установок, включених у додаток 2 до НПСВ, мають протягом строку дії документа забезпечити зменшення викидів пилу у 20 разів порівняно з рівнем викидів у 2018 році, діоксиду сірки – у 40 разів та оксидів азоту – у 4 рази.

 

www.mev.gov.ua