Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 26.05.2022

Україна хоче знизити споживання газу до рівня власного видобутку – Галущенко

Україна має намір знижувати споживання газу до рівня власного видобутку і продовжувати перехід на безвуглецеву енергію.

Про це повідомляє пресслужба Міненерго у Фейсбуці, передає Укрінформ.

Міністр енергетики України Герман Галущенко провів зустріч з в.о. тимчасового повіреного США у справах України Аланом Перселлом та директором Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) в Україні Джимом Хоупом. Сторони обговорили поточну ситуацію в енергосекторі України, плани відновлення енергетичної інфраструктури та перспективи майбутнього розвитку енергетики.

«Зараз ми плануємо збільшити комерційний експорт. Це важливо для нас, тому що на ринку електроенергії виник дефіцит через зниження рівня розрахунків внаслідок війни. З іншого боку, збільшення експорту української електроенергії дасть змогу європейським державам у значній мірі замістити російський газ», – зазначив Галущенко.

Він повідомив про намір України знижувати споживання газу до рівня власного видобутку і продовжувати перехід на безвуглецеву енергію. Цьому сприятиме залучення USAID до роботи з підготовки нових проєктів розбудови енергосектору, які мають розпочатись одразу після завершення війни.

Галущенко також наголосив на необхідності забезпечення ядерної безпеки та деокупації найбільшої в Європі Запорізької атомної електростанції, яка зараз захоплена російськими військами. Під час зустрічі сторони обговорили і питання санкцій проти росії у нафтогазовій сфері.

Як повідомляв Укрінформ, до війни власний видобуток газу в Україні становив трохи більше 13 млрд кубів, цього об’єму майже повністю вистачає для потреб населення.

 

www.ukrinform.ua