Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 04.02.2022

Україна і Туреччина посилять співпрацю для диверсифікації джерел постачання енергоресурсів

3 лютого в рамках робочого візиту Президента Турецької Республіки Реджепа Таїпа Ердогана до України відбулася зустріч міністра енергетики України Германа Галущенка з міністром енергетики і природних ресурсів Туреччини Фатіхом Донмезом.

Сторони обговорили питання зміцнення енергетичної безпеки в регіоні, диверсифікації постачання енергоресурсів, розвиток відновлюваної енергетики.

«Турецька Республіка є стратегічним партнером України у сфері енергетики. Особливо важливою є співпраця з питань диверсифікації джерел та маршрутів постачання природнього газу у контексті посилення енергетичної безпеки у регіоні. Зокрема, особливої уваги потребує питання постачання газу Трансбалканським коридором. Україна також зацікавлена посилити партнерство з Туреччиною у сфері видобутку природного газу, зокрема, на чорноморському шельфі, а також використання турецькою стороною потенціалу українських підземних сховищ газу», – наголосив Герман Галущенко.Турецька сторона підтвердила зацікавленість у використанні українських ПСГ, водночас зазначивши, що підтримує використання реверсу газу Трансбалканським маршрутом та планує у перспективі розвивати партнерство з Україною у видобутку вуглеводнів на шельфі.

Сторони також відзначили значний потенціал українсько-турецького співробітництва у розвитку відновлюваної енергетики: синхронізація України з ENTSO-E відкриє можливості для нових інвестицій у ВДЕ, що є дуже важливим з огляду на позитивний досвід турецьких компаній на ринку відновлюваної енергетики України.

 

mpe.kmu.gov.ua