Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 09.12.2020

Україна і Велика Британія обміняються досвідом у трансформації вугільних регіонів

Міністр розвитку громад та територій України Олексій Чернишов зустрівся з Надзвичайним і Повноважним Послом Сполученого Королівства Великої Британії та Північної Ірландії в Україні Меліндою Сіммонс. Сторони обговорили перспективи розвитку та поглиблення стратегічних відносин між Україною та Великою Британією в економічній та гуманітарній сферах.

Учасники зустрічі приділили особливу увагу процесу реформування вугільної галузі України та концепції, яка стане основою для Національної програми трансформації вугільних територій до 2030 року, що зараз розробляється Мінрегіоном спільно з іншими міністерствами.

«Для українського Уряду поступова та поетапна трансформація вугільних регіонів є пріоритетним напрямом роботи. Враховуючи, що Велика Британія вже пройшла цей шлях, а ми тільки на його початку. Британський досвід дасть нам змогу подивитися з нових ракурсів на те, як перетворити збиткову галузь на ефективну, компактну систему і принести економічний розвиток у ці регіони», – зазначив Міністр розвитку громад та територій України Олексій Чернишов.

Сторони також обговорили створення у майбутньому мультидонорського Офісу регіонального розвитку. Він має забезпечити експертну, комунікаційну та інституційну підтримку міністерства у регіональній політиці.

Надзвичайний і Повноважний Посол Сполученого Королівства Великої Британії та Північної Ірландії в Україні Мелінда Сіммонс, своєю чергою, підкреслила готовність Британії поділитися своїм досвідом в перепрофілюванні вуглевидобувних регіонів.

«Велика Британія рада поділитися своїм досвідом у цьому питанні, особливо враховуючи величезний вплив таких процесів на життя людей на територіях, де видобувають вугілля», – додала Посол Мелінда Сіммонс.

Олексій Чернишов подякував британській стороні за підтримку України на шляху до євроінтеграції, плідну багаторічну співпрацю та непохитну підтримку суверенітету і територіальної цілісності нашої держави. Сторони приділили особливу увагу економічному розвитку наших країн, регіональній політиці та обміну досвідом у процесі трансформації українських вугільних регіонів.