Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 16.09.2020

Україна і Велика Британія планують співпрацю в енергетичному секторі

Україна і Велика Британія планують співпрацювати у реформуванні вугільної галузі, розвитку «зеленої» енергетики та в контексті декарбонізації економіки в цілому.

Про це йшлося під час зустрічі в.о. Міністра енергетики України Ольги Буславець і Міністра бізнесу, енергетики та промислової стратегії Великої Британії Квасі Квартенга, що відбулася 14 вересня у режимі онлайн-конференції.

Ольга Буславець зазначила, що Україна дотримується європейських та світових трендів розвитку, зокрема, в рамках поступової трансформації національної економіки та енергетики у напрямку вуглецево нейтрального розвитку.

«Україна започаткувала діалог із ЄС в рамках імплементації «зеленого курсу» та Європейської Зеленої Угоди, яка має до 2050 року перетворити Європу на перший кліматично нейтральний континент», – зазначила очільниця українського Міністерства.

Вона повідомила, що зараз з метою актуалізації цілей та векторів розвитку розпочався процес оновлення Енергетичної стратегії України до 2035 року з перспективою до 2050 року.

Водночас Україна вже зараз рухається у напрямку розвитку «зеленої» енергетики і зацікавлена у спільних проектах.

«Для нас була б дуже важлива допомога Уряду Британії в рамках реалізації проектів «Energy Storage», які є важливими для нашої енергосистеми і подальшого розвитку «зеленої» генерації», – зазначила в.о. Міністра енергетики.

Ольга Буславець зосередила увагу планам розвитку водневої енергетики в Україні.

«Україна має значний потенціал «зеленого» водню. Нами розпочато роботу з підготовки дорожньої карти розвитку водневої енергетики. До кінця року планується розпочати підготовку Стратегії розвитку даної сфери в Україні. Ми сподіваємось на результативну співпрацю при здійсненні ключових заходів з розвитку та інтеграції водневих технологій, що зокрема включатиме в себе розробку водневої концепції та реалізацію пілотних проектів», – наголосила Ольга Буславець.

Джерело: Урядовий портал.