Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 29.12.2021

Україна імпортувала понад мільйон тонн вугілля з початку опалювального сезону – Галущенко

З початку опалювального сезону до України прибуло понад 1 млн тонн імпортного вугілля.

Про це на брифінгу сказав міністр енергетики Герман Галущенко. повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Якщо говорити про те вугілля, що надійшло протягом опалювального сезону, – це вже більше 1 млн тонн”, – сказав Галущенко.

Він повідомив, що за грудень Міністерство енергетики очікує прибуття сумарно 650 тис. тонн вугілля морським шляхом.

За словами урядовця, наразі спостерігається системне постачання вугілля на склади теплоелектростанцій та теплоелектроцентралей.

“На трьох станціях баланс вугілля відповідає гарантованим запасам, навіть перевищує. В цілому, бачимо системне накопичення вугілля на складах ТЕС і ТЕЦ”, – прокоментував Галущенко.

Міністр також підкреслив, що наразі єдиною причиною відсутності енергопостачання у деяких населених пунктах є проведення планових або аварійних ремонтів операторами системи розподілу. Дефіциту електроенергії в країні на сьогодні немає.

“Ми вважаємо неприпустимим проведення робіт з відключенням енергопостачання в опалювальний період без надання альтернативного живлення споживачам”, – наголосив урядовець.

Він підкреслив, що проведення планових ремонтів в опалювальний сезон є неприпустимим.

Як повідомлялося, в Офісі Президента запевняють, що тарифи на електроенергію і газ для населення в цьому опалювальному сезоні не зростатимуть

www.ukrinform.ua