Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 08.02.2022

Україна має спільну підтримку майбутньої синхронізації з ENTSO-E з боку США та ЄС, – Герман Галущенко

Енергетична ради США-ЄС наголосила на важливості продовження підтримки процесу синхронізації електричних мереж України з мережею континентальної Європи. Про це написав на своїй facebook-сторінці Міністр енергетики України Герман Галущенко, коментуючи заяву за підсумками засідання спільної Енергетичної ради США-ЄС, що відбулося 7 лютого під головуванням держсекретаря США Ентоні Блінкена, Міністра енергетики США Дженніфер Гренголм, Високого представника ЄС Жозепа Боррелля та Європейського комісара з енергетики Кадрі Сімсон.

На засіданні обговорювалась невідкладність вирішення ситуації з газопостачанням у Європу та забезпечення постачання газу в Україну. ЄС і США вкотре наголосили на неможливості використання енергоресурсів як зброї або важеля політичного шантажу.

«Енергетична рада підтвердила, що Україна продовжує залишатися ключовим партнером ЄС та Сполучених Штатів, і висловила підтримку сильної та стійкої України. Енергетична безпека є життєво важливою для суверенної України – у цьому підтримують нас наші міжнародні партнери», – наголосив Герман Галущенко.

Україна залишається стратегічним транзитером газу для ЄС. Водночас триває пошук способів диверсифікації джерел і маршрутів постачання газу як в Україну, так і до ЄС.

Міжнародні партнери також підтримують Україну на шляху до декарбонізації та переходу на чисту енергію. Перспективним напрямком для забезпечення безвуглецевого майбутнього США та ЄС визначають розвиток «зеленого» водню, а також вітроенергетики (як наземної, так і офшорної). За словами Міністра, Україна має значний потенціал у цих сферах і планує його реалізовувати.

«Окреслені Енергетичною радою цілі та завдання розвитку енергетичного сектору США та Європи повністю співпадають з українськими планами розвитку енергетики і знайдуть своє відображення в Енергетичній стратегії – 2050, над якою ми зараз працюємо. Енергетична рада США-ЄС наголосила на підтримці реформ України в енергетичному секторі. Це дає нам впевненість у тому, що разом ми зможемо реалізувати наші амбітні плани із Зеленого переходу та забезпечення енергетичної незалежності України», – підсумував Герман Галущенко.

 

www.kmu.gov.ua