Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 19.10.2023

Україна має високий потенціал для зростання газовидобувної галузі

Україна має високий потенціал для зростання газовидобувної галузі, однак інвестиційні проєкти у видобуток газу повинні враховувати передові технології та умови високої конкуренції в ЄС. Про це зазначив заступник міністра енергетики Микола Колісник під час виступу на VII Київській нафтогазовій конференції «Буріння. Інтенсифікація. Екологія та охорона праці». Захід відбувся у межах IV антикризової нафтогазової конференції Ньюфолк НКЦ та об’єднав представників понад 100 приватних та державних компаній галузі.

За словами Миколи Колісника, українським газовидобувним компаніям уже необхідно планувати інвестиції з урахуванням новітніх технологічних рішень, аби мати змогу конкурувати з європейськими компаніями після вступу України до Європейського Союзу. Він додав, що європейські компанії сьогодні активно проходять сертифікацію у виробництві біопалива, зеленого аміаку, зеленого водню і вже починають конкурувати поміж собою за майбутні ринки.

«Україна буде країною Європейського Союзу. А Європейський Союз – це ринки, де дуже жорстка конкуренція, з великими холдингами з дешевим оборотним капіталом та значними технологічними можливостями», – зазначив заступник міністра, додавши, що водночас Україна має надзвичайно високий потенціал для зростання газовидобувної галузі, і його розкриття перед іноземними інвесторами дозволить залучити не лише кошти, а й новітні технології та фахівців найвищого рівня.

 

www.mev.gov.ua