Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 22.07.2020

Україна на 36% збільшила експорт згущеного молока

У поточному році серед всіх підприємств молочної промисловості лише тільки молочноконсервні комбінати можуть похвалитися хорошими результатами в зовнішній торгівлі. 

Молочні консерви – єдиний молочний продукт, експорт якого помітно виріс: за перше півріччя на 12% до 14,2 тис. т. Правда, значна частина цього обсягу представлена ​​не класичними консервами з молока, а молоковмісними продуктами. Основними країнами, куди продаються українські молочні консерви, є Узбекистан (16%), Грузія (13%), Лівія (13%), Киргизстан (10%) і Азербайджан (7%).

В Україні зростає також і імпорт білоруського згущеного молока.  Імпорт молочних консервів в першому півріччі майже досяг позначки в 1,4 тис. т. При цьому в країну поставляється в основному справжнє дороге згущене молоко. На внутрішньому українському ринку білоруські консерви часто продаються дорожче, ніж консерви українського виробництва. 

Аналізуючи зовнішню торгівлю консервами в червні, слід зазначити досягнення певного рекорду в експорті.  З країни вивезено майже 2,9 тис. т згущеного молока, що на 36% більше червневого показника минулого року.  Цікаво також, що помітно зріс експорт концентрованого молока (без цукру), віносно нового продукту у вітчизняному асортименті.

У липні навряд чи вдасться повторити червневий рекорд, але експорт згущеного молока все ж буде значним.

Джерело: infAgro