Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 21.09.2020

Україна налаштована вивести співпрацю українських та туркменських компаній на якісно новий рівень

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба і заступник Голови Кабінету Міністрів, Міністр закордонних справ Туркменістану Рашид Мередов провели переговори у режимі відеозв’язку.

“Відносини між нашими країнами завжди розвивалися у дружньому та конструктивному ключі. Я хочу, аби темп і тон діалогу зберігалися та розвивалися. Туркменістан займає особливе місце на нашій мапі світу. Ми готові політично та економічно рухатися вперед”, – наголосив Дмитро Кулеба.

Рашид Мередов запросив українського Міністра відвідати з візитом Ашгабат. Дмитро Кулеба прийняв запрошення та запропонував у рамках візиту провести також зустріч українських і туркменських компаній.

Глава МЗС Туркменістану позитивно відзначив надскладні високотехнологічні інфраструктурні проекти, які українські компанії успішно реалізували в Туркменістані. Співрозмовники відзначили потребу розвивати цю взаємодію, а також шукати нові галузі взаємовигідної співпраці, зокрема у сфері ІТ. Дмитро Кулеба підкреслив, що Україна налаштована виводити співпрацю українських та туркменських компаній на якісно новий рівень.

Глави МЗС обговорили подальшу співпрацю та взаємну підтримку ініціатив у рамках міжнародних організацій. Дмитро Кулеба привітав Туркменістан із набуттям статусу спостерігача у СОТ.

Міністри домовилися якнайшвидше провести засідання Спільної міжурядової українсько-туркменської комісії з питань економічного і культурно-гуманітарного співробітництва.

Сторони також обговорили кроки, необхідні для відновлення прямого авіасполучення між Україною та Туркменістаном, а також взаємодію морських адміністрацій. Було відзначено важливість розвитку альтернативних транспортних коридорів.

Міністри наголосили на потребі подальшого заохочення туркменських студентів до навчання в Україні, розвитку медичного туризму та оздоровлення в нашій державі, необхідності активізувати взаємодію у сфері культури.

Міністри зауважили, що міністерства закордонних справ традиційно виступали локомотивами українсько-туркменських відносин, і так має бути й надалі.

Під час відеоконференції Дмитро Кулеба і Рашид Мередов підписали Програму співробітництва між Міністерством закордонних справ України і Міністерством закордонних справ Туркменістану на 2020-2021 роки.

Джерело: Урядовий портал.