Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 22.07.2021

Україна нарощуватиме експорт м’яса та продуктів тваринництва до Грузії

Голова Держпродспоживслужби Владислава Магалецька з робочим візитом знаходиться в Грузії в складі української делегації. Метою візиту є просування експорту української продукції. Про це повідомляє пресслужба відомства.

«Візит обіцяє бути дуже насиченим. Плануємо активно працювати над розширенням двосторонніх торговельних взаємовідносин та посиленням співпраці. Зокрема, в центрі моєї уваги в ході візиту – переговори щодо збільшення українського експорту м’яса та продуктів тваринництва до Грузії», – розповіла Владислава Магалецька.

Україна та Грузія мають сталі партнерські відносини. За даними Держстату України, у 2020 році обсяги торгівлі товарами та послугами між країнами становили 570,9 млн. дол. США.

У січні-березні 2021 року обсяги торгівлі товарами та послугами становили 147,9 млн. дол. США, збільшившись у порівнянні з відповідним періодом минулого року на 4,1 %. Тобто, після падіння обсягів торгівлі, викликаного пандемією COVID-19, сьогодні знову спостерігається зростання.

Серед продуктів харчування в структурі експорту до Грузії у січні-квітні 2021 року домінували молоко та молочні продукти, яйця птиці, натуральний мед, готові продукти із зерна. Крім того, відбулося зростання експорту жирів та олії тваринного та рослинного походження, а також какао і продуктів з нього.

agropolit.com