Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 06.10.2022

Україна очікує на фінансову допомогу від урядового фонду Південної Кореї, – Юлія Свириденко

Україна та Південна Корея досягли прогресу в підготовці до підписання Угоди між урядами двох країн щодо фінансової підтримки з боку Фонду співпраці з економічного розвитку (Economic Development Cooperation Fund/EDCF).

Ця тема стала ключовою під час телефонної розмови Першого віцепрем’єр-міністра України – Міністра економіки Юлії Свириденко зі співголовою Корейської частини двосторонньої міжурядової комісії Юн Сонг-доком.

EDCF – урядовий корейський фонд, що допомагає країнам-партнерам, надаючи фінансування для їхнього промислового розвитку та економічної стабільності.

Наразі проект відповідної міжурядової угоди знаходиться на стадії фіналізації, що дасть можливість залучити фінансову допомогу для нашої країни.

«Ми готові розпочати підписання одразу після завершення відповідних внутрішньодержавних процедур», – повідомила Юлія Свириденко.

Юн Сонг-док пообіцяв особисто посприяти якомога швидшому опрацюванню угоди з корейського боку.

Також Міністр економіки України подякувала співрозмовнику за підтримку нашої держави та надану Південною Кореєю допомогу під час війни з рф.

«Україна висловлює вдячність корейській стороні за участь у Конференції з питань відбудови України, що пройшла в Лугано. Сьогодні вкрай важливо продовжувати допомагати Україні, а також поглиблювати економічні відносини між країнами», – заявила Юлія Свириденко.

Вона підкреслила, що Україна зацікавлена у розвитку двосторонніх економічних відносин з країнами-партнерами, включаючи присутність вітчизняного бізнесу на відповідних ринках та реалізацію ініціатив на взаємовигідних умовах.

«Попри умови воєнного часу, ми прагнемо й надалі використовувати спільний потенціал для розширення співпраці та зміцнення двосторонніх відносин. Ми готові співпрацювати в різних сферах, що становлять взаємний інтерес для Києва та Сеула», – зазначила Юлія Свириденко.

Також міністр наголосила, що корейські компанії відомі своїм досвідом у реалізації інфраструктурних проектів, і запропонувала прийняти участь у повоєнному відновленні України. Та запросила вже зараз долучатися до інвестиційних можливостей, які має наша країна.

За підсумками телефонних переговорів сторони домовилися про деталізацію інвест- та бізнес-пропозицій в економічних сферах, що є взаємоцікавими для України та Республіки Корея.

 

www.me.gov.ua