Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 21.12.2023

Україна отримала $950 мільйонів від Японії за проєктами Світового банку

До Державного бюджету України надійшло близько 950 млн дол. США від Японії в межах проєктів Світового банку на відновлення та соціальний захист.

Про це повідомляє пресслужба Міністерства фінансів України, передає Укрінформ.

“Кошти будуть спрямовані для відшкодування видатків держбюджету України на невідкладні та пріоритетні потреби, зокрема у сфері відновлення та соціальної допомоги”, – зазначили у Мінфіні.

Фінансування складається з гранту Японії на суму 52,4 млн дол. США в межах проєкту «Ремонт житла для відновлення прав і можливостей людей» (HOPE) та позики від уряду Японії обсягом 900 млн дол. через проєкт «Інвестиції у соціальний захист задля підвищення охоплення, стійкості та ефективності» (INSPIRE).

Як повідомлялося, проєкт INSPIRE фінансується за рахунок позики Світового банку у розмірі 1,2 млрд дол. США із Цільового фонду з надання необхідної кредитної підтримки Україні (ADVANCE Ukraine), за підтримки уряду Японії та націлене на забезпечення соціального захисту вразливих верств населення під час та після війни.

Метою проєкту HOPE є відбудова інфраструктури на постраждалих від бойових дій територіях, на деокупованих та постраждалих регіонах України. Кошти також надаватимуться власникам осель на ремонт у багатоквартирних та приватних будинках, які зазнали помірних пошкоджень і не потребують капітального ремонту.

 

www.ukrinform.ua