Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 28.04.2020

Україна отримає від Світового Банку 135 мільйонів доларів

Україна отримає від Світового Банку 135 мільйонів доларів. Відповідне рішення сьогодні – 28 квітня 2020 року – прийняла Рада директорів банку.

Кошти будуть спрямовані на додаткове фінансування Проекту «Поліпшення охорони здоров’я на службі у людей», який реалізовується в Україні за підтримки Світового банку з 2015 року.

Передбачається, що 35 мільйонів доларів з цієї суми буде спрямовано на заходи посилення захисту населення та протидії поширенню епідемії COVID-19.

Іншу частину коштів буде використано на закупівлю сучасного обладнання для відділень екстреної (невідкладної) медичної допомоги та посилення спроможності лікарень надавати якісну допомогу при інсультах у регіонах України, а також на інші заходи в рамках впровадження реформи системи охорони здоров’я та зміцнення потенціалу Національної служби охорони здоров’я України.

«Це додаткове фінансування допоможе Україні в оновленні приблизно 40 відділень екстреної медичної допомоги та інсультних відділень, забезпечуючи можливість лікарням проводити складні медичні процедури із використанням високотехнологічного обладнання та відповідних протоколів лікування», – зазначив Алекс Кремер, виконуючий обов’язки Директора Світового банку у справах Білорусі, Молдови та України.

Довідково

У рамках діючого проекту «Поліпшення охорони здоров’я на службі у людей» Україні надається допомога у відновленні міських лікарень та фельдшерсько-акушерських пунктів у сільській місцевості, закупівлі сучасного обладнання та покращенні якості медичних послуг. Початкова сума інвестицій – 214,73 мільйона доларів

Джерело: Урядовий портал.