Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 24.03.2021

Україна підписала меморандум з німецьким енергетичним агентством DENA

Держенергоефективності підписало Меморандум з німецьким енергетичним агентством DENA про співпрацю.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба Держенергоефективності.

“Сторони домовилися поглибити партнерство, спрямоване на спільну розробку інструментів для підвищення енергоефективності та використання відновлюваних джерел енергії в Україні, а також з метою реалізації спільних проєктів на взаємовигідній основі. Меморандум стане одним з механізмів реалізації завдань в рамках започаткованого у серпні 2020 року українсько-німецького енергетичного партнерства”, – йдеться в повідомленні.

Серед основних напрямів співпраці: енергетична стратегія та енергетична політика із врахуванням заходів з підтримки енергоефективності та розвитку відновлюваної енергетики; використання технологій акумулювання енергії; енергоефективність у промисловості та будівлях; реформи у сфері теплоенергетики; посилення досліджень, інновацій та конкурентоспроможності.

Для досягнення цілей сторони будуть співпрацювати над: вдосконаленням інструментів державної політики (законодавчих ініціатив, механізмів підтримки тощо) в Україні з урахуванням норм директив ЄС і досвіду Німеччини; розробкою спільних пропозицій щодо впровадження інноваційних технологій у зазначених напрямах; розробкою концепцій, норм, методик; спільною розробкою та супроводом проєктів; організацією навчання і підвищення кваліфікації експертів.

«Німеччина – стратегічний партнер України, особливо у реформах з енергоефективності. Підтведженням цього є тісна співпраця з GIZ, Фондом ім. Ф. Еберта, Фондом ім. Г. Бьолля. Сьогодні ми із задоволенням поновлюємо та продовжумо співробітництво із давнім партнером, відомими німецьким центром досліджень та експертизи щодо energy transition – німецьким енергетичним агентством», – прокоментував підписання меморандуму т.в.о. голови Держенергоефективності Костянтин Гура.

У серпні 2020 року Україна і Німеччина започаткували енергетичне партнерство, яке покликане консолідувати різні енергетичні проєкти, які уряд Німеччини проводить в Україні.